Drottningholm

Hejsan och välkommen till min blogg. Jag heter Jessica och arbetar sedan en tid tillbaka på Drottningholm med i första hand administrativa arbetsuppgifter. Mitt arbete gör att jag får uppleva en massa roliga saker och vill gärna dela med mig om dessa. Vilket är få förunnat!
Att få ta del av Drottningholm från ett annat perspektiv än andra har möjlighet. Detta är så underbart och jag hoppas att jag kan arbeta här tills jag ska gå i pension. Jag skriver utifrån mina personliga upplevelser och jag hoppas att du läser min blogg gillar det du ser!

Klassisk musik!

2017-07-02
I Riddarkyrkan hålls konserter varje söndag under hela sommaren. Det spelas underbar klassiks musik och det är rena rama godiset för öronen. Jag älskar att höra på klassisk musik. För det är så mycket känslor i sådan musik. Det hörs direkt om den är glad eller ledsen.
För min del så får jag framför allt ett stort lugn och jag går hem efter en konsert med en härlig avslappnad och nöjd känsla. Oftast för att unna mig något gott att äta och dricka efteråt. Jag ska ju iväg och jobba dagen efter.
Annars i övrigt gillar jag allt typ av musik. Det beror helt och hållet på vilket humör jag är på och vilken sorts musik jag lyssnar på. Som när jag jobbar har jag alltid en radio som spelar i bakgrunden och spelar populär musik. Eller så har jag valt gamla godingar. Värst med att lyssna på dessa godingar är att det händer att jag sjunger med. Och det uppskattas INTE av mina kära kollegor!

Sommartider hej hej!

2017-06-28
På sommaren lever verkligen Drottningholm upp, hela slottet väcks till liv. Precis som det har legat i dvala och erbjuder sina besökare en underbar upplevelse.
Jag älskar bara att få promenera genom den blomstrande slottsparken på mina lunchraster. För att sätta mig på en bänk och bara för att titta ut över vattnet. Detta vatten ger så mycket energi som gör att jag kommer klara mig över den rysligt kalla vinter. Jag är inte gjord för detta klimat.
Det händer att jag smiter med någon av de guidade visningarna, om jag har en stund över, för att se den underbara paradvåningen och alla slottssalar. Jag tröttnar aldrig på dessa berättelser om slottets historia som guiderna berättar om.
En gång råkade jag komma med den kinesiska guidningen. Jag började fatta att det inte stod rätt till med tanke på alla kamrer jag såg. Men det var en upplevelse det också som jag inte vill vara utan!

Hovstallarna

2017-06-14
Jag har alltid varit hästtokig, redan som en liten tjej. Då jag fick följa med grannen och rida i det ridhus som hon hade ridlektioner. Men tyvärr så har jag aldrig haft möjlighet att skaffa en egen häst. Men det händer då och då att jag går och hälsar på hästarna i hovstallet.
Där händer det att dem har fullt upp. Speciellt när det är dags för kronprinsessans Viktorias födelsedag och särskilt nu i år när hon fyller 40 år. Då ska det nämligen gå en korte men häst och vagn genom Stockholms innerstad.
Hästarna är så fina med sina vackra betslar och är extra välputsade inför att visas upp för Stockholms alla människor. Jag har ju tur som kan gå till Hovstallet när jag vill. Men istället för att öppet på dagen ska stallet ska faktiskt vara öppet den 14 juli på kvällen, 16-20, för de som vill besöka Hovstallet. Det är dagen till ära!
Men att få se paradvagnarna som är så otroligt vackra. Jag tycker att det är bra att dem används än idag. Istället för att stå och samla damm i något hörn. Sedan gör det inte saken sämre att jag är hästtokig också!