Lappudden

 Välkommen till vår blogg på Lappudden i Nordingrå!
I vår blogg kan du få läsa lite om våra arrangemang vi kommer att ha eller har haft. Mest så att du kan har lite koll på läget vad som händer här på vårt friluftcenter. Du vill ju inte missa någon gobit för att få möjligheten att komma ut i naturen och uppleva vad den har att ge dig. Med tanke på att platsen som vi ligger så majestätiskt i hjärtat av världsarvet Höga Kusten.

Sandvikens Fiskeläge!
2017-07-07
Varje vecka anordnar vi turer till Sandvikens Fiskeläge. Detta genuina fiskeläge tar dig tillbaka hur det var förr. Anorna från 1600-talet susar genom läget. Alla våra besökare uppskattar att det är så lugnt och vacker, verkligen en bit bort från allt hektiska liv som man lever i vanliga fall.
Här har vi övernattningar, på vår sälsafari sist såg vi en massa kutar som låg och solade på klipporna. De såg så gulliga ut och vi ville bara gosa med dem. Underbart att se!
Några av våra besökare tog sig en kajaktur. Men ett par hade otur och kapsejsade med kajaken en bit ut i sjön. De såg verkligen ut som två dränkta katter. Vilket de höll med om! De passade faktiskt på att värma sig i en runda i bastun. Alla sätt är tillåtna för att få upp värmen.
På kvällen satt vi runt lägerelden för att grilla pinnbröd och korv. Vilket är mycket gott, speciellt i ett härligt umgänge och omgivningen påverkar givetvis.
Övernattning gick riktig bra. Alla hade sovit gott, kan ju ha med att göra att all den friska luften påverkar både aptiten och kroppen. Och gör att man kan slappna av och bara vara. Sandvikens Fiskeläge är alltid en favorit!

Bergsklättring – för den som inte är höjdrädd!
2017-07-02
Vi provade på bergsklättring igår och det kan bara tilläggas att det inte är för någon som är rädd för höjder. Det var riktigt kul att ta på sig selen och spänna sig fast i säkerhetslinan och ta på hjälmen för att hitta en bra väg uppför berget.
Tack och lov så hade vi kunniga instruktörer som guida oss på vägen upp. Men det var riktigt kul! Att känna friheten att klara sig uppför berget, och egentligen bara en lina som säkerhet. Om uti fall olyckan skulle vara framme och man skulle tappa taget. Snacka om en adrenalinkick ut av sitt like!
Vilken vacker utsikt när vi väl hade kämpat oss uppför berget. Det var värt varje skråma och skrapsår som vi råkade utför. Det blir aldrig tråkigt heller att klättra med tanke på det finns 170 olika klätterleder här runt omkring på Höga Kusten.
Det var gott med att den grillade korven sen när hungern satte in!

Vandring Höga Kusten
2017-06-27
I vecka 26 kommer vi anordna en vandring ut efter Höga Kustleden. Perfekt sätt at vandra, en viss grundfysik bör man ha för att anta denna utmaning. Det enda som du behöver bära med dig längs vandringen är din egen ryggsäck med lunchpaket och dryck.
Det är en vandring som pågår i tre dagar då du får med inte bara fin natur med också en underbar utsikt. Övernattningarna sker i frilufsbyn i en fyrbäddstuga. Alla mat, tillgång till bastu ingår även i vandringen.
Ett suveränt sätt för dig som vill röra på dig under några dagar samtidigt få uppleva en unik natur som är få förunnat. Hör av dig om du är intresserad!