Punsch

 Välkommen till min blogg!
Krister heter jag och jag älskar att skriva och då framför allt texter som väcker eftertanke, både på gott och ont. Huvudsaken är att du som läser mina texter och blogginlägg börja fundera på det jag har skrivit. Och skapar en känsla hos dig.
Du som har något att säga kan alltid höra av dig med kommentarer eller vill starta en diskussion som kan bli en underbar dialog för både dig och mig. Min tanke är i alla fall att väcka de slumrande tankar som folk går och bär på. Som de inte visste ens existerade i sina huvud. Vi har alla många dolda tankar och idéer som vi bär på.

Brott och straff

2017-07-10
Jag har funderat på varför brott inte straffas tillräckligt hårt. I min mening så kommer vissa, okej många, brottslingar alldeles för lindrigt undan. Jag sticker ut hakan lite att det borde vara hårda straff, speciellt när det gäller våldsbrott av olika de slag.
Visst kan jag tycka att de som blir dömda för en våldtäkt till exempel inte får tillräckligt hårda straff. Utan det kan till och med hända att det inte fälls över huvud taget eftersom offret hade gjort si eller så. Det är fruktansvärt!
För offren har aldrig bett om att få bli våldtagna och deras liv blir förstörda helt och hållet, resten av deras liv. Ska då den eller de som begått våldtäkten dessutom går fria är ju en stor skam för det svenska rättsväsendet.
Men värst tycker jag ändå att alla dessa som begår övergrepp på barn på ett eller annat sätt skulle verkligen få ett straff där de får lida. Inte sitta ha det bra i ett fängelse, utan skicka dem till ett arbetsläger eller något sådant. För barn litar på oss vuxna för att se till att de tas hand om på ett bra satt! Oj oj nu elda jag upp mig. Rättvisa straff som matchar brotten, ska det vara!

Bedragare

2017-06-28
En sak som irriterar mig väldigt mycket är att det finns så många bedragare som inte har några som helst skrupler. Utan gör att för att tjäna några kronor. När jag läser olika artiklar och insändare på nätet eller i tidningen, så blir jag väldigt upprörd. Speciellt om det är våra äldre eller barn som finns i vårt avlånga land som har blivit utsatta för bedrägerier.
Det kan vara allt från att kapa konton på våra sociala medier då de lurar dina nära och kära att du behöver pengar till ett och annat. Till att ringa på dörren där hemma för att antingen lura av pengar till ett falskt insamlingsprojekt eller lura sig in i lägenheten för att inspektera för att kunna tjäla sedan.
Men de värsta bedragarna är de som lockar och pockar surt förvarade pengar till låtsas projekt som ska rädda barn eller miljön och så vidare. För dessa bedragare vet hur godhjärtade vi människor är och hur gärna vi vill kunna hjälpa våra medmänniskor. Speciellt om de människor är i en utsatt position eller utnyttjar då man inte kan säja nej. Fy katten för bedragare!

Alkohol och droger

2017-06-15
Jag tillhör dem som har vuxit upp med en alkoholist i familjen. Det var inte lätt kan jag säga. Något jag inte fortfarande kan förstå är att man låter det fortgå. Det görs alldeles för lite år all tillgång till både alkohol och andra droger.
Det känns som polisen och tullarna har för lite resurser för att förhindra att det kommer in i landet och ut på gatorna. Jag ser program som handlar om poliser med flera. Dessa möter människor dagligen och gång på gång som är påverkade på ett eller annat sätt. Och oftast är de redlösa och inte kan ta hand om sig själv.
Hade det gått att förhindra dessa missbruk så hade brottsligheten minskat drastiskt vill jag lova. Dels hade massa slagsmål och misshandlar förhindras, men även inbrott och andra brott hade förhindrats. Jag önskar i alla fall att jag hade sluppit växt upp med en alkoholpåverkad förälder i alla fall.
Vem vet vilken människa jag hade kunna bli då? Det finns alldeles för många liv som påverkas ofrivilligt ute i vårt samhälle. Hur gör vi för att stoppa det?