Raja

 Välkommen till min blogg!
Raja heter jag och jag är 26 år gammal och har förmånen att kunna globetrotta över hela världen. I alla fall ett par gånger om året. Det jag vill göra på mina resor är att uppleva det vardagliga livet hos befolkningen i det land jag besöker. Och se landet från deras synvinkel, men naturligtvis finns det alltid några måsten som jag inte vill missa. Följ med på mina resor!

Indien färgsprakande land!

2017-06-25
Jag har varit i Indien snart i tre veckor och det som slog mig här om dagen var hur många färger det finns i omgivningen som jag befann mig i. Allt från alla färger på kläderna till den färgsprakande symfonin på kryddmarknaden runt hörnet som jag besökte igår. De firar högtiden Holi varje år också, som går ut på att göra alla så färggranna som möjligt.
Det jag undrar om indierna är medvetna om alla dessa färger. Eller om det gör det medvetet för att så kallat piffa upp sin vardag som i vissa fall kan vara väldigt fattigt. Jag kan bar prata för mig själv. Men visst gillar jag att ha färger runt om mig och speciellt på mina kläder. Eller om jag färgar mitt hår. Det kan vara spännande, med en härlig röd sprakande nyans. Om inget annat för att se hur folk reagerar.
För det gör mig gladare helt enkelt. På så vis mår jag bättre och min omgivning smittas av min positiva attityd. Så visst kan jag köpa att indierna vill ha färg omkring sig. Alla medel är tillåtna för att kunna må bättre. Om inget annat så är det vackert med alla dessa färger som omger mig. Jag kommer i alla fall passa på att köpa hem lite färgglada saris och annat smått och gott. För färger kan jag inte vara utan!

Taj Mahal

2017-06-19
Innan jag åkte till Indien var det en sevärdhet som jag verkligen inte ville missa. Det var Taj Mahal! Och nu äntligen har jag varit och besökt och vandrat omkring på detta majestätiska mausoleum. Ja du läste rätt det är ett mausoleum som är uppfört för en död person. För min del ser det ut som ett palats.

Men det var den härskaren över mogulerna Shah Jahal som lätt bygga detta underbara konstverk till arkitektur över sin älsklings fru, Mumtaz Mahal. Detta bygge tog drygt 10 år och bygga, 1632-1643. Jag kan bara tänka mig hur mycket denna man älskade denna kvinna för att bygga ett sådant mästerverk.
Jag kan bara hoppas att jag också får möjligheten att träffa mig en man som älskar mig över allt annat. Men han måste inte slå på stort för att bedyra sin kärlek till mig, framför allt inte efter min död. Jag nöjer mig med det under min livstid som vi delar med varandra.
Att Taj Mahal finns med på Unescos världsarvs lista förvånar mig inte. Jag kunde bara njuta av allt det vackra runt mig när jag strosade runt. Det tog mig en hel dag, för jag ville verkligen inte missa detta ställe nu när jag ändå var i Indien. Jag kan varmt rekommendera denna sevärdhet, Taj Mahal!

Mumzigt!

2017-06-14
Efter att ha varit i Indien nu ett tag så kan jag bara säga att maten den är så underbar! Jag har alltid älskat indisk mat. Kryddorna är ju de som sätter pricken över i:et och så är jag inte så stort fan av att äkta kött. Det indiska köket har en stor variation på mat med bara grönsaker. Underbart!
Men jag kan bara konstatera att den mat som jag har ätit på indiska restauranger i Sverige har verkligen vara nedtonad för att vara mer anpassad för de svenska smaklökarna. Det var faktiskt en liten överraskning, en trevlig sådan, att äta autentisk indisk mat.
Något som jag alltid har för vana när jag besöker olika länder är att alltid äta deras egen mat. Prova alla deras nationalrätter och äta på restauranger där folket från landet äter. För då är jag garanterad att få god mat.
Risken att bli dålig är minimal och det hindrar inte mig i alla fall. Jag brukar passa på att äta från de matstånden som står på marknader eller vid tågstationerna som jag åker förbi när jag luffar runt om i länderna. Man måste våga för att vinna, eller hur?