Urkult

 Här kan du läsa och följa Urkult som handlar om att skapa ett gränsöverskridande i olika kulturmöten, kärlek, samförstånd och så mycket mera. Alla är lika välkommen att besöka vår festival som är vår ledstjärna. Kom från när och fjärran och få uppleva friheten av vad bland annat musiken kan ge.
Tanken är att du som läser denna blogg ska bli sugen att besöka oss på Urkult och at med dig hela familjen för att få roligt. På detta vis kommer ni få er en härlig upplevelse som vara för resten av livet, men framför allt så är det ett perfekt sätt för att umgås hela familjen.

Öppen scen-tid!

2017-07-10
Nu är det snart dags för vår Öppen Scen på vår scen. Detta är för alla som visa upp sina talanger som melodi- och textförfattare till massor av musik som inte har blivit upptäckt ännu. Vem som helst kan kliva upp på scenen och sjunga eller spela precis vad man vill. Har du inte möjlighet att ta med din gitarr, elbas eller trummor finns det möjlighet att låna dessa.
Scenen är öppen för alla åldrar, tjejer och killar. Det är så otroligt kul att se alla dessa begåvningar det finns ute i våra hem. Som väntar bara på att få upptäckas av våra besökare och publik. Vi tycker det är lika roligt varje gång vi har Öppen Scen. Att få uppleva förmågorna som finns bland oss alla.
Öppen Scen är ett mycket välbesökt evenemang. Och vi på Urkult gillar se på alla dessa dolda talanger som finns i våra hem. När de äntligen vågar ställa sig på en scen och släppa loss. Publiken och vi med den njuter för fulla muggar. Dessa dagar är fyllda med massor av glädje, både för stora som små, stor som lite, tjejer och killar. Glöm inte att anmäla dig!

Barnens Urkult

2017-06-30
I sommar har vi haft många barn som har besökt oss här på Urkult. Vi har massor av aktivitet som gör att alla barn kan aktivera oss. För oss är det extra roligt eftersom barn är viktiga och har en central plats hos oss. Det är alltid lika kul att mötas över generationsgränserna.

Det bästa är att alla är välkomna att besöka oss. För ni kommer garanterat ha kul, både stor som liten. Synd och missa ett sådant här tillfälle att kunna umgås på.
Att få uppträda för alla dessa barn i vårt cirkustält är så otroligt roligt. Vi har artister som kommer från alla jordens hörn. Och vi alla ett äventyr som med hjälp av fantasin tar oss till en magisk värld. Eller när barnen försöker gå på styltor eller på lina ute på vår festplats Urspel. Speciellt kul är det att höra barnen skratta för fulla muggar när de gungar i de stora gungorna. Detta äventyr vill ingen missa!

Miljöarbetet

2017-05-31
Något som är viktigt för oss här på Urkult är att vi är så ekologiska som det bara går och att vi ska tänka på miljön hela tiden. Speciellt med tanke på alla besökare vi har hos oss. Därför har vi ett extra fokus på den maten som vi serverar och hur våra sopor sorteras.
Komposten är en viktig del av vårt miljöarbete. Därför hamnar alla matrester och engångstallrikar i komposten, på så vis blir ny härlig jord igen. Denna jord använder vi sedan till att odla ny mat i. våra engångstallrikar är nämligen tillverkade av bland annat majsstärkelse och träcellulosa och inte innehåller några gifter.
Dessutom ser vi till att sopsortera allt skräp som slängs bland besökarna. För det blir ju en hel del när det ska ätas och drickas under en hel dag. Därför har vi sett till att ni som besöker oss kan hjälpa oss i vårt miljöarbete direkt genom att kunna sortera era sopor med en gång. Vilket gör att alla vinner på det!